Hem Till Jamines Kebab In English

Mer om Jasmins Kebab

Uppfinnar-jocke
Önder är inte bara Vd för Jasmins Kebab, han är även uppfinnare. Önder har tillverkat flera maskiner som företaget använder, men också framgångsrikt exporteras till andra länder. 2007 var han t.ex. på plats i Iran för att hjälpa till och installera en helt ny kebabfabrik. Kebco-processen kallas en av hans unika och mest innovativa lösningar. Det är en maskin som grillar kebabköttet i perfekta strimlor.
- I en döner, en roterande grill, blir lätt det innersta köttet torrt, säger Önder. Men med färdiggrillat kött blir kvaliteten hög och jämn hela tiden. I vår maskin blir de perfekt grillade. Jämt.

En gasell i Järfälla
Företaget har även blivit uppmärksammat för sin affärsmässighet. 2006 blev Kebco kebab, som moderföretaget heter, ”Årets företagare” i Järfälla kommun. Sedan starten 1993 har även företaget blivit uppmärksammade fyra år i rad – senast år 2006 – som ”Gasellföretag” av tidningen Dagens Industri. Idag arbetar 25 personer i den HACCP-certifierade fabriken, men annat var det när företaget startade. Året var 1993 och i en 53 m2 stor källare stod Önder och en kompis och gjorde kebab som de sålde till närliggande gatukök. Företaget levererar idag kebabprodukter till hela landet, både i egna bilar och via grossist.

En svensk kebabkung i Turkiet?
Företaget Indiska drömmer om att etablera sig i Indien och kanske är det samma sak för Jasmins Kebab – att de vill leverera turkisk snabbmat till stressade turkar? Än så länge ingår det inte i planeringen men man vet aldrig.
- Om 5 år hoppas jag att vi har en kedja med snabbmatsställen – som Max – fast med kolgrillade och fräscha turkiska kebabrätter, säger Önder.

Efter att ha pratat med Önder och hört om hans idéer och entreprenörsandra tror man honom gärna.

Untitled Document