Hem In English Till Jamines Kebab
Coleslaw Á la Bazaar

Önders coleslow görs på rödkål istället för vitkål. Och utan majonnäs. Det blir nyttigare och godare så tycker Önder.

Recept fÖr ca 4 personer:
 

Vitlöksyoghurt À la Önder 

Önders lilla röda

Coleslaw À la Bazaar

Hamburger dressing från Ankara

Köfte med tomatsås-special

Shish köfte (köttfärsspett) med gurkyoghurt

Gurkyoghurt À la Bazaar

Hummus


Wrap med kycklingkebab och hummus
Ingredienser:
Rödkål ¼ dels huvud
Gul lök 1 st
Morot 2 st
Salt 1 tsk
Socker nypa
Spiskummin 1 nypa
Olivolja 2 msk

GÖr sÅ hÄr:

Strimla rödkålen fint. Skala och skiva löken. Skala och riv morötterna.Tillsätt salt och knåda eller mosa alltsammans tillsammans med socker, spiskummin och olja. Låt stå, helst en timme, för servering så att smakerna utvecklas.
Önders knep:
”Denna kålsallad är både nyttig, billig och enkel att göra. Jag gör ofta en stor sats som jag förvarar i kylskåpet och tar fram till varje måltid. Men det är viktigt att den står i rumstemperatur ett tag innan servering. Då smakar den godare”.